TULEVAISUUDEN RAKENTAJAT 2.10.2008


Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetään Maailman arkkitehtuuripäivänä 2.10.2008 arkkitehtuurin ja muotoilun megatapahtuma koululaisille. Vain mielikuvitus on rajana, kun lapset ja nuoret vievät suomalaista suunnittelukulttuuria kohti uusia ulottuvuuksia yhdessä arkkitehtien ja muotoilijoiden kanssa!

 

50 Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n ja Teollisuustaiteen liitto Ornamon ammattilaista ja 500 pääkaupunkiseudun koululaista kohtaavat suunnittelun ja ideoinnin merkeissä. Kolmiulotteisen työskentelyn kautta syntyy esineitä, tiloja, taloja ja ehkä jopa kaupunkeja, jotka toteutetaan helposti mukana kulkevina TULEVAISUUSHATTUINA. Yleisölle avoin HATWALK Merikaapelihallissa klo 13.30 - Tervetuloa!

 

Lasten kanssa työskentelevät nimekkäät arkkitehdit ja muotoilijat, sekä vanhat konkarit että nuoret menestyjät - vapaaehtoisvoimin! Tavoitteena on tehdä arkkitehtuuria ja muotoilua tutuksi - antaa tietoa, herättää näkemään ja innostaa vaikuttamaan. Vuorovaikutuksella etsitään myös yhteistä kieltä ympäristöstä käytävään keskusteluun ja sitä koskevaan päätöksentekoon. Tällä sivulla julkaistaan syyskuun lopulla tapahtumaan osallistuvien koulujen lista sekä lasten kanssa työskentelevien arkkitehtien ja muotoilijoiden nimet!

  

Megatapahtuman toteuttavat AMPIAINEN sekä

Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu ARKKI (www.arkki.net) yhteistyökumppaneinaan www.openhousehelsinki.fi ja www.helsinkidesignweek.fi. Tapahtumaa tukevat: Valtion rakennustaidetoimikunta, Helsingin kaupunki, Vetovoima ry, Rakennustuoteteollisuus RT ry, Fiskars, 3M, Erikeeper, Backman Oy, Marimekko, Valio ja Pakkaus Öhman, Backmanform, Vallila Interior, Woodnotes, ArtPrint.

 

Lisätietoja: AMPIAINEN / Jaana Räsänen, arkkitehti, läänintaiteilija - jaana.rasanen(at)minedu.fi, ARKKI / Pihla Meskanen, arkkitehti, rehtori - pihla.meskanen(at)mp.inet.fi


Muuta ajankohtaista:

>>Lisää ajankohtaisia