Ampiaisen SUUNNITTELUKILPAILU 2.10. - 30.11.2008

Mikä helpottaisi toisiin tutustumista? Ideoi esine, tila, toimintatapa tai jokin muu juttu, joka edistää mukavaa yhdessäoloa ja keskinäistä ymmärrystä. Pihaleikkiväline, johon on esteetön pääsy kaikille? Tila tai talo toiminnalle, joka houkuttelee paikalle ihmisiä, jotka eivät muuten koskaan tapaisi? Maailmanmatkaajan ystävänvaihtojärjestelmä verkkoympäristöön? Tulevaisuuden ilmoitustaulu, josta voisi löytää samoin- ja toisinajattelijoita? Tai jotakin ihan muuta mielikuvituksellista!

 

Kaikille Suomen peruskoululaisille, lukiolaisille ja ammattioppilaitosten opiskelijoille avoin kilpailu toteutetaan Ampiaisen verkkosivuilla 2.10. - 30.11.2008 välisenä aikana. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan ja perustella valintansa. Kilpailuehdotukset arvioi myös arkkitehtuurin ja muotoilun kovan tason ammattilaisista koostuva jury: arkkitehti TkT Aulikki Herneoja Oulun yliopistosta, Suomen rakennustaiteen museon arkkitehti Roy Mänttäri, kaluste- ja vaatesuunnittelija ja Vuoden Nuori Muotoilija 2008 Naoto Niidome sekä Com-pa-ny:n muotoilija-taitelijapari Aamu Song ja Johan Olin.

 

Tulokset julkistetaan joulukuussa 2008 ja luvassa on hyvin suunniteltuja palkintoja. Verkkosivujen lisäksi kilpailun satoa nähdään Helsingissä Designmuseossa ja Suomen rakennustaiteen museossa tammikuussa 2009 avattavissa näyttelyissä.

 

Lisätietoja:

Jaana Räsänen, etunimi.sukunimi@minedu.fi


Muuta ajankohtaista:

>>Lisää ajankohtaisia