AMPIAINEN REMIX -KILPAILUN TULOKSET JULKI!

Ampiainen REMIX -suunnittelukilpailun ohjelmassa kysyttiin, mikä voisi saattaa yhteen kulttuuritaustoiltaan erilaisia kansoja tai kansalaisia ja saada heidät ymmärtämään toisiaan. Osallistujia pyydettiin ideoimaan esine, tila, toimintatapa tai jokin muu asia, joka edistää yhdessäoloa ja keskinäistä ymmärrystä.

Kilpailun päätöspäivään mennessä verkkonäyttelyyn oli liitetty 275 suunnitelmaa. Joukkoon mahtuu sekä muotoilu- että arkkitehtuuripainotteisia ehdotuksia: ulkotiloja ja sisätiloja, olotiloja ja toiminnallisia tiloja, erilaisia rakennuksia, monenlaisia esineitä, teknisiä laitteita, kulkuvälineitä, pelejä ja muita konsepteja.

Kahdentoista voittajan valinta ei ollut itsestään selvää tai helppoa. Tuomaristo totesikin kilpailuehdotusten tasoerojen olevan yllättävän pieniä. Kummastakin ikäsarjasta (6-12 ja 13-18) löytyi kuitenkin lopulta omat helmensä. Ne erottuivat muista kokonaisvaltaisella otteellaan. Ne olivat sekä visuaalisesti kiinnostavia että sanomaltaan selkeitä. Niissä kohtasivat vahvat ja omaperäiset ideat, raikkaat ja ytimekkäät selostukset sekä vahva ja persoonallinen esitystekniikka. Myös verkkoon ladattu valokuva oli onnistunut ja välitti sanomansa tehokkaasti.

Tuomaristo korosti arvioinnissaan kilpailunannon mukaista toisiin ihmisiin tutustumisen teemaa sekä työn ideointia. Erityisen tärkeänä se piti ehdotusten omakohtaisuutta, sitä että ideat kumpusivat lasten ja nuorten omasta ajattelumaailmasta. Yleisö valitsi suosikeikseen eri töitä kuin tuomaristo. Yleisöäänestyksen kolmen kärki erottui selvästi ja sai yhteensä 1596 ääntä.

Palkittujen töiden lisäksi kilkpailun järjestäjät ovat kutsuneet näyttelyyn omia suosikkejaan ja lähelle palkintoluokkaa yltäneitä töitä.

Ampiainen REMIX näyttely - utställning (pdf)
Lehdistötiedote (pdf)
Kilpailun tulokset (pdf)

Ampiainen REMIX -näyttely Suomen rakennustaiteen museolla ja Designmuseolla 8.1.-25.1.2009

Muuta ajankohtaista:

>>Lisää ajankohtaisia